Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΡΕΛΟ!!! Κινητό συναρμολογούμενο σπίτι! (PHOTO)


O σχεδιαστής Κρίστοφερ Ντάνιελ παρουσίασε το εντυπωσιακό προκατασκευασμένο, κινητό(!) σπίτι California Roll House, το οποίο τοποθετείται οπουδήποτε καθώς έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με το περιβάλλον του.
Στην ουσία πρόκειται για μια προκαταρκτική μελέτη που επιδιώκει να ανακαλύψει την απόλυτη λύση στέγασης σε σκληρές συνθήκες διαβίωσης όπως αυτές εκδηλώνονται στην έρημο. Το California Roll House είναι ένα αναδιπλούμενο σύστημα, που μοιάζει με μεγάλο κύβο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ένα ενεργειακά αποδοτικό υλικό, που εκτρέπει το φως του ήλιου και – σε συνδυασμό με τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους υαλοπίνακες – εξασφαλίζει ότι πολύ λίγη θερμότητα θα διεισδύσει στο εσωτερικό του σπιτιού. Το επάνω μέρος ανοίγει, σχηματίζοντας δύο επίπεδα, ενώ το κάτω μέρος εν είδει πλατφόρμας ακουμπά στο έδαφος για ευκολότερη πρόσβαση, ενώ χρησιμοποιείται και ως εξωτερικός χώρος.

Η κεντρική πόρτα λειτουργεί αυτόματα με υδραυλικό σύστημα, ένω οι φεγγίτες στη «στέγη» επιτρέπουν στο φως να εισχωρήσει ελεύθερα στο εσωτερικό από διάφορα σημεία του σπιτιού. Highlight: Συναρμολογείται και αποσυναρμολογείται σε χρόνο ρεκόρ! Το εν λόγω project δημοσιεύτηκε μόλις πρόσφατα από το δημιουργό του και την εταιρεία Violent Volums και πραγματικά οι εικόνες που ακολουθούν «μιλάνε» από μόνες τους!


Source:http://www.totefteri.com

Σου Άρεσε? Κανε Like!!


0 σχόλια:

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

Share us

 
Design by Design 13 | Coding By Gr Sof | Bloggerized by Lasantha