Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Γιατί φορούσε μαύρο ζιβάγκο ο ιδρυτής της Αpple

Σήμα κατατεθέν ήταν το μαύρο μακρυμάνικο ζιβάγκο για τον Στιβ Τζομπς, το οποίο καθώς φαίνεται δεν αποχωριζόταν ποτέ ενώ εμφανιζόταν με αυτό ακόμη και στις παρουσιάσεις νέων γκάτζετς.

 
Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο ηγέτης της Apple διατηρούσε μονίμως την ίδια εμφάνιση η οποία αποτελούταν από το περίφημο μαύρο του ζιβάγκο,ένα τζιν παντελόνι μάρκας Levi's 501 και αθλητικά παπούτσια μάρκας New Balance 991.
Όπως ήταν λογικό, η εκκεντρικότητά του αυτή είχε κινήσει την περιέργεια του περίγυρού του και όχι μόνο , ο πρωτοπόρος ωστόσο διευθύνων σύμβουλος φρόντιζε να μην  αποκαλύπτει το μυστικό του εντείνοντας  έτσι το μυστήριο γύρω από αυτό.
Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από την εξουσιοδοτημένη βιογραφία του η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 του μήνα και αναμφισβήτητα προβάλλει τον περίπλοκο και άκρως ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του.
Για την ιστορία λοιπόν, όλα άρχισαν σε ένα ταξίδι του Τζομπς στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με σκοπό να επισκεφθεί τη Sony.
Eκεί λοιπόν συναντήθηκε με τον Ακιο Μορίτα, επικεφαλής της εταιρείας από τον οποίο ζήτησε να μάθει τον λόγο που όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν την ίδια στολή. Ο Μορίτα του απάντησε ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ιάπωνες δεν είχαν πολλά ρούχα να φορέσουν και για το ντύσιμό τους φρόντιζαν οι εταιρείες με αποτέλεσμα να καθιερωθεί η στολή που ταυτόχρονα υποδείκνυε την ύπαρξη δεσμού μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας .

Ο Στιβ Τζομπς επηρεασμένος λοιπόν, επέλεξε να υιοθετήσει την ιδεολογία αυτή δηλώνοντας συγκεκριμένα «Αποφάσισα ότι ήθελα και εγώ αυτό το είδος της σχέσης για την Apple».
Το επόμενο βήμα ήταν μια συνάντηση με τον σχεδιαστή που υπέγραφε τη στολή της Sony και αυτός δεν ήταν άλλος από τον διάσημο ιάπωνα μόδιστρο Ισέι Μιγιάκε.
Ο Τζομπς επέστρεψε στη συνέχεια στις ΗΠΑ με μερικά δείγματα, ωστόσο οι αντιδράσεις στην σκέψη του αυτή ήταν αποθαρρυντικές μεαποτέλεσμα να εγκαταλείψει προσωρινά την υλοποίηση της επιθυμίας του.
Λίγα χρόνια αργότερα, όταν και θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει την Apple, ζήτησε από τον Ισέι να του ράψει εκείνα τα μαύρα ζιβάγκο που του άρεσαν και εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα αφού πλέον τους έδενε μια στενή φιλία, φτιάχνοντας του περίπου εκατό. «Είναι αρκετά για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε εμφανώς ικανοποιημένος ο εγκέφαλος της Αpple.




Πηγη: Newscode.gr

Σου Άρεσε? Κανε Like!!


0 σχόλια:

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

Share us

 
Design by Design 13 | Coding By Gr Sof | Bloggerized by Lasantha