Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

EPIC FAIL!!! Βάζουν... προβολείς στα πρόβατα

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του οποίου η ψήφιση το 2007 είχε προκαλέσει έως και θυμηδία, βρήκε εφαρμογή σε απόφαση του Αρείου Πάγου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 
 Η υπόθεση που απασχόλησε το Ανώτατο Δικαστήριο αφορά δυστύχημα που συνέβη στην επαρχιακή οδό Σπάρτης- Γερακίου, στις 9.30 το βράδυ, με δράστη οδηγό αυτοκινήτου και θύματα 14 πρόβατα. Ο οδηγός, υπό την επήρεια αλκοόλ, έτρεχε με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα. Ξαφνικά είδε μπροστά του ένα κοπάδι με 65 αιγοπρόβατα και, μη μπορώντας να αντιδράσει διαφορετικά, πάτησε φρένο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπειτα από διάφορους ελιγμούς, έπεσε πάνω στο κοπάδι. Αποτέλεσμα αυτής της αιφνιδιαστικής... συνάντησης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός 14 προβάτων και ο τραυματισμός του βοσκού.

Κατά τον επιμερισμό της υπαιτιότητας, ο Αρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 606/2010 απόφασή του, έκρινε τον οδηγό υπαίτιο κατά 70% και τον βοσκό συνυπαίτιο κατά 30%. Στον οδηγό ειδικότερα απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης καθώς, λόγω έλλειψης προσοχής, υπερβολικής ταχύτητας και κατανάλωσης οινοπνεύματος, δεν μπόρεσε να ελέγξει το όχημά του, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλέσει το ατύχημα. Στον βοσκό καταλόγισε παράβαση του ΚΟΚ που ορίζει όταν κινούνται τα κοπάδια τις βραδινές ώρες πρέπει να τοποθετούνται φώτα στο πρώτο και στο τελευταίο ζώο, ώστε να είναι ορατά από απόσταση 100 μέτρων. Ο λόγος για τον οποίο η εν λόγω διάταξη του ΚΟΚ είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού τρία χρόνια νωρίτερα, έγκειται στη δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα ζώα δεν βαδίζουν συνεχώς με την ίδια σειρά και είναι πολύ πιθανό να αναμειχθούν τα φωτοσημασμένα με τα άλλα και να μην είναι ευδιάκριτο τελικά το κοπάδι.
 

Σου Άρεσε? Κανε Like!!


0 σχόλια:

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

Share us

 
Design by Design 13 | Coding By Gr Sof | Bloggerized by Lasantha