Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σεξουαλικά τα όνειρα ανδρών και γυναικών

Τουλάχιστον το 8 % των ονείρων που βλέπουν άντρες και γυναίκες, περιέχουν κάποια μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με μια μελέτη ερευνητών από το πανεπιστήμιο της ψυχολογίας του Μόντρεαλ και τον καθηγητή Antonio Zadra.

Ο Dr Zadra εξέτασε περισσότερες από 3.500 περιπτώσεις ονείρων και κατέληξε σε μία σειρά από άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα, ενώ επισήμανε ότι :

«Οι διαφορές που παρατηρήθηκαν στα δύο φύλα μπορούν να είναι ενδεικτικές των διαφορετικών αναγκών, της εμπειρίας, των επιθυμιών και των τοποθετήσεων όσον αφορά τη σεξουαλικότητα».

Τι περιέχουν τα σεξουαλικά μας όνειρα

1. το πιο συχνό σεξουαλικό όνειρο είναι αυτή καθ’ εαυτή η σεξουαλική επαφή, την οποία ακολούθουν σεξουαλικές προτάσεις , γαλλικά φιλιά αλλά και αυνανισμός.
2. οι γυναίκες ανέφεραν ότι οι οργασμοί στα όνειρά τους, επιτυγχάνονται με την ενεργό συμμετοχή άλλων ατόμων
3. αντίθετα, οι άνδρες υποστήριξαν ότι έφταναν σε όργασμό χωρίς τη συμμετοχή άλλων, αν και είχαν συχνά τη συμετοχή περισσοτέρων του ενός περτενέρ στις ερωτικές περιπτύξεις που ονειρεύονταν.
4. celebrities όπως οι αστέρες κινηματογράφου και οι πολιτικοί ήταν δύο φορές περισσότεροι στο αντικείμενο του πόθου των σεξουαλικών ονείρων των γυναικών.

Φυσιολογικές οι «χυδαίες εικόνες» στα όνειρα

«Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι βλέπουμε χυδαίες εικόνες είναι φυσιολογικό. Συνήθως έχει άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας. Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας μιλά με το δικό του τρόπο. Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε», εξηγεί ο καθηγητής και προσθέτει:

«Μόνο έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε στην ευχαρίστηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί είναι εκείνοι που ξύπνησαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επειδή τη νύχτα είδαν πως συμμετείχαν σε ερωτικές περιπτύξεις. Μάλιστα μια γυναίκα μου εκμυστηρεύτηκε πως όταν είδε τον εαυτό της να συμπρωταγωνιστεί με τον Μίκυ Ρουρκ στις 9 1/5 εβδομάδες, το πρωί είχε το αίσθημα του οργασμού!»

Καταγράψτε τα όνειρά σας!

Μία βασική συμβουλή που δίνει ο Antonio Zadra είναι να απελευθερωθούμε από τις ενοχές για τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου και να τα καταγράψουμε! «Ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε με λεπτομέρειες: πόσοι ερωτικοί παρτενέρ υπήρχαν στο όνειρο μας, σε ποιο μέρος έγινε, πώς νιώθαμε όταν ξυπνήσαμε κλπ. Συνήθως ,ότι συμπεριλαμβάνει κίνδυνο και απαγόρευση, θεωρείται φυσιολογικό διότι ανέκαθεν το κρυφό διεγείρει τις αισθήσεις μας».

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που τα σεξουαλικά όνειρα επιμένουν; Ο καθηγητής είναι ξεκάθαρος: «Aν το φαινόμενο φαινόμενο τέτοιων ονείρων είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο τότε θα πρέπει να δούμε καθαρά τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουμε στις ερωτικές μας σχέσεις. Από εκεί πηγάζουν όλα και αν δεν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, δεν υπάρχει φυσιολογική ερωτική ζωή».

Οι γυναίκες απελευθερώθηκαν και στον…. ύπνο τους!

Σε μια παρόμοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε περίπου 40 χρόνια πριν, είχε διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες ανέφεραν πολύ λιγότερα σεξουαλικά όνειρα από τους άνδρες, προτρέποντας τότε τους επιστήμονες να συμπεράνουν πως οι γυναίκες είχαν μειωμένη επιθυμία για το αντίθετο φύλο. Τα πρόσφατα συμπεράσματα μπορούν να βεβαιώσουν ότι οι γυναίκες ήταν ακόμη υπερβολικά σεμνότυφες, για να παραδεχτούν ότι είχαν τόσο έντονη σεξουαλικότητα.


ΠΗΓΗ: totefteri.com

Σου Άρεσε? Κανε Like!!


0 σχόλια:

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

Share us

 
Design by Design 13 | Coding By Gr Sof | Bloggerized by Lasantha