Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το γυναικείο μποξ που... αδυνατίζει.

το Piloxing και το Aero Barre. Και τα δύο αυτά δημοφιλή fitness προγράμματα κυριαρχούν στα γυμναστήρια όλου του κόσμου και ειδικά των ΗΠΑ. Τι περιλαμβάνουν και γιατί να τα προτιμήσεις;




Αero Barre: μπαλαρίνες στο ρινγκ
Η επαγγελματίας μπαλαρίνα Λέιλα Φαζέλ (Leila Fazel) συνεργάστηκε με τον προπονητή πυγμαχίας της Σουάνκ, Μάικλ Ολατζάιντ και μαζί δημιούργησαν ένα πρόγραμμα όπου η μια τεχνική συμπληρώνει την άλλη. Οι κινήσεις της πυγμαχίας βοηθούν στην άμεση καύση θερμίδων ενώ οι κινήσεις του μπαλέτου ενεργοποιούν μυς που δύσκολα θα μπορούσες να γυμνάσεις.

Εδώ τα βάρη αντικαθίστανται από μικρούς αλτήρες και μια μπάρα για να έχεις ισορροπία. Στην αρχή, οι ασκήσεις εκτελούνται με αργό ρυθμό ενώ όσο βελτιώνεται η αντοχή και ισορροπία σου, τόσο αυξάνει ο ρυθμός. Αν σου αρέσει η έντονη αεροβική και έχεις βαρεθεί το τρέξιμο ή το spinning, θα αγαπήσεις το aero barre.

Τα οφέλη:

Οι θερμίδες που καίγονται είναι πολλές, πάρα πολλές. Οι απλές γροθιές στον αέρα σε βοηθούν να καις 10 θερμίδες το λεπτό ενώ σε μια ώρα πυγμαχίας φτάνεις να καις μέχρι και 500 θερμίδες.

*Τα μάτια και τα χέρια συντονίζονται γρηγορότερα.

*Το μποξ εκτονώνει το στρες.

* Γυμνάζεται κάθε σπιθαμή του σώματος, ακόμα και μυικές ομάδες που δεν φανταζόμασταν.

* Και δεν και μόνο θερμίδες αλλά και λίπος: Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή η πυγμαχία βοηθά στην συρρίκνωση των λιποκυττάρων.

Το dvd "Aerobarre: world's 1st ballet/boxing/sculping Workout" τα πλιέ και ανοίγματα επαλλάσσονται με άλματα με σχοινάκι και κλασικές γροθιές. Για να πραγματοποιήσεις το πρόγραμμα στο σπίτι, θα χρειαστείς βαράκια για τα χέρια και μια μπάρα. Δες και το βίντεο στο τέλος του άρθρου για να πάρεις μια ιδέα από aerobarre.

Piloxing: πιλάτες και μποξ μαζί!

Το καινούργιο trend γυμναστικής έχει καταφτάσει και ακούει στο όνομα Piloxing και αποτελεί μια μείξη της πυγμαχίας αυτή τη φορά με το πιλάτες με στόχο τη μείωση του λίπους, το ανάπτυξη των μυών και την ενδυνάμωση του κορμού.

Η πυγμαχία σε δυναμώνει και σε κάνει περισσότερο ευλύγιστη ενώ το πιλάτες μπαίνει σε δεύτερο επίπεδο και συνεισφέρει στην περεταίρω γράμμωση. Εδώ η προπόνηση λαμβάνει χώρα με τη χρήση ειδικών γαντιών με βάρη και βλέπεις άμεσα οφέλη στα χέρια και τον κορμό αλλά και στην αντοχή σου.


Το piloxing έγινε γνωστό από την προπονήτρια Viveca Jansen, η οποία αναπτύσσει διαρκώς τη μέθοδο δοκιμάζοντας την και σε επώνυμες πελάτισσες.

Μέσα σε μία ώρα piloxing μπορείς να χάσεις 500 έως 800 θερμίδες τη στιγμή που τα μαθήματα συνδυάζουν κινήσεις του χορού, της πυγμαχία και ασκήσεων πιλάτες. Το πρόγραμμα ξεκινά με 5-8 λεπτά προθέρμανση με διατασούλες για τα χέρια και τα πόδια. Αντίθετα με το κικ μποξ, εδώ δεν υπάρχουν κλωτσιές και αποφεύγεις τους τραυματισμούς στα γόνατα. Η χορογραφία αλλάζει για να μπορείς να καις θερμίδες πάντα. Κάποιοι προπονητές προτιμούν να εφαρμόζουν το piloxing ξυπόλυτοι, το ίδιο και οι μαθητές τους και το σημαντικό είναι πως στην εν λόγω μορφή άσκησης, καταφέρνεις να μην βαριέσαι.


Σου Άρεσε? Κανε Like!!


0 σχόλια:

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

Share us

 
Design by Design 13 | Coding By Gr Sof | Bloggerized by Lasantha