Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

8 υπάρχουσες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας



Rick Chin είναι ο διευθυντής της καινοτομίας προϊόντων σε SolidWorks, όπου και αναπτύσσει νέα προϊόντα και ερευνά το πώς η τεχνολογία θα μας κάνει πιο έξυπνα, να απλοποιηθούν οι καθημερινές εργασίες και απρόσκοπτα ταιριάζει στην καθημερινή μας ζωή.

Σε 20 χρόνια η τεχνολογία μας θα φθάσουν σε επίπεδο της εξατομίκευσης, που θα ενισχύσουν την κάθε στιγμή της ζωής μας. Θα είμαστε περισσότερο σωματικά άνετα με τα έπιπλα που κάθονται και τα προϊόντα που κατέχουν? Μόνο τις πιο σχετικές και εξατομικευμένες πληροφορίες από τους φίλους και την οικογένεια θα μας βρείτε? Και το κίνημά μας στον ψηφιακό κόσμο, θα είναι σχεδόν τηλεπαθητική.

Προβλέπω πως θα κάνει αρκετές από τις σημερινές τεχνολογίες, όπως τις σχετικές με αυτό το συγκεκριμένο όραμα για το μέλλον. Θα εξελιχθεί όχι μόνο να είναι πιο ισχυρό, αλλά και πιο ολοκληρωμένη με ένα άλλο.


1. smartphones

Smartphones, όπως το iPhone σήμερα, είναι τόσο πολύ ένας υπολογιστής που είναι μια συσκευή επικοινωνίας. Εκτός από έχοντας ένα μεγάλο multi-touch interface και γρήγορο επεξεργαστή, περιέχουν αισθητήρες, όπως κάμερες, γύρο, επιταχυνσιόμετρα, GPS και πυξίδες. Μας επιτρέπουν να υπολογίζουν και να επικοινωνούν οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Στο μέλλον, θα εξελιχθεί σε προσωπικούς φορητούς υπολογιστές (PMC). Υποθέτοντας ότι το νόμο του Moore ισχύει, τα κινητά επεξεργαστές με σχεδόν υπερ-υπολογιστικών ταχύτητες θα είναι απόλυτα εφικτό. Ο αριθμός, η ακρίβεια και την απόδοση των αισθητήρων θα αυξηθεί, ο συνδυασμός των οποίων θα δώσει στο χρήστη μια πολύ ισχυρή αίσθηση του περιβάλλοντός της.

PMC σας θα κινηθεί προς τον καρπό σας και να πάρει τη θέση του ρολογιού σας. (Η Microsoft είχε αυτό το όραμα με SPOT, αλλά η τεχνολογία ήρθε πολύ νωρίς και ήταν πολύ περιορισμένη.) Οθόνη της συσκευής δεν θα πρέπει να είναι η κύρια διεπαφή χρήστη (UI), έτσι ώστε η PMC μπορεί να είναι ένα μικρό, διαφορετικά δήλωση μόδας, όπως τα ρολόγια σήμερα . Ο πρωταρχικός UI θα γίνει προσωπική περιφερειακά, όπως τα γυαλιά πληροφορίες και ακουστικά. Θα είστε σε θέση να αλληλεπιδρούν με φυσικό τρόπο σε οπτικό και ακουστικό τρόπο.

2. 3G και 4G Wireless Broadband

"Πόσα μπαρ έχω;" Είμαστε έλεγχο συχνά smartphone ισχύ του σήματος κατά την περιήγηση ασύρματα στο Internet και την ανάκτηση e-mail μας. Σήμερα 3G και 4G δίκτυα παρέχουν αποδεκτή αλλά διαλείπουσα συνδέσεις και καλά ταχύτητα. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Η ανάπτυξη των πύργων κυττάρων σήμερα είναι μια αργή, σκόπιμη και δαπανηρή υπόθεση. Στο μέλλον, η ανάπτυξη θα είναι ταχύτερη και πιο οργανική. Ασύρματη σύνδεση πάροχοι θα τους μηνιαίους λογαριασμούς πιθανό ιδιοκτήτες ακινήτων των πιστωτικών για το γεγονός ότι συσκευές όπως το 3G μικροκυψελών της AT & T στο σπίτι. Με αρκετές από αυτές τις συσκευές σε θέση, ακόμη και απομακρυσμένες γειτονιές και τις πόλεις θα απολαμβάνουν σταθερή ασύρματη πρόσβαση στο σύννεφο.

Έτσι, στο μέλλον, προσωπική φορητούς υπολογιστές (ΙΣΕ) δεν θα έχουν καν δείκτες ισχύ του σήματος? Ασύρματη πρόσβαση στο σύννεφο θα είναι διάχυτη και η εξαιρετικά γρήγορη ανά πάσα στιγμή.


3. Cloud ComputingΥπάρχει σίγουρα μεγάλη δημοσιότητα γύρω από το cloud computing, αλλά λίγοι πάροχοι τεχνολογίας έχουν κάνει καλή δουλειά εξηγώντας ή την παροχή υπηρεσιών που έχουν σχέση με το μέσο άτομο.

Οι δύο πιο αξιοσημείωτες εξαιρέσεις είναι το Google και Apple. Google Docs είναι αναμφισβήτητα το πρώτο cloud-based εφαρμογή που κέρδισε έλξη mainstream. ICloud της Apple μοιάζει να έχει τη δυνατότητα να διασχίσουν το χάσμα και να προχωρήσει τις αρχές του πλειοψηφία στο σύννεφο.

Με το cloud computing αύριο, όλα τα προσωπικά στοιχεία μας και οι εφαρμογές θα είναι στη διάθεσή μας ανά πάσα στιγμή. Είτε επεξεργάζεστε ένα έγγραφο κειμένου, ενώ η οδήγηση ενός τρένου, ή μια πρόταση για την προσαρμογή των πωλήσεων στο γραφείο ενός πελάτη, που δεν πρόκειται ποτέ να είναι χωρίς τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας εργασίας.


4. Eye-Παρακολούθηση / Φωνητικές εντολές

Μάτι παρακολούθησης Η σημερινή τεχνολογία από εταιρείες όπως η Tobii χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα χρηστικότητας. Όταν οι άνθρωποι ψάχνουν σε μια ιστοσελίδα, και πως τα μάτια τους κινούνται γύρω από αυτό; Τα προϊόντα της αναγνώρισης φωνής σαν Δράκος από Nuance χρησιμοποιείται εκτενώς κατά τη μεταγραφή φωνής σε κείμενο.

Στο μέλλον, η τεχνολογία αυτή θα συνδυαστεί με επαυξημένης πραγματικότητας (AR), για να δημιουργήσετε ένα σχεδόν αόρατο και το φυσικό περιβάλλον εργασίας χρήστη για PMC σας. Θα τα λέμε γυαλιά πληροφορίες. Το αντικείμενο που βλέπετε και τις λέξεις που θα διαβιβαστούν στο PMC σας, η οποία θα ερμηνεύσει την πρόθεσή σας, να βρείτε και να υπολογίζουν και στη συνέχεια διαβιβάζουν τα αποτελέσματα πίσω σε σας οπτικά και / ή προφορικά. Κοιτάξτε σε ένα εστιατόριο και να πει, «Έχουν καλή σαλάτες εκεί;" Μια στιγμή αργότερα, θα ακούσετε την υψηλότερη βαθμολογία σαλάτες, που διαβιβάζονται μέσω γυαλιά σας στοιχεία, είτε με οπτική απεικόνιση ή ακουστική φωνή, ανάλογα με το τι κάνετε εκείνη τη στιγμή, όπως την οδήγηση.

5. Augmented Reality

Επαυξημένης πραγματικότητας Η σημερινή (AR) θα προσθέσει κυμαινόμενο κείμενο, σύμβολα και 3D virtual εικόνες για να τις ζωοτροφές βίντεο κάμερα για να γίνει πιο ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό. Πολλές εφαρμογές iPhone όπως Layar παρέχουν πληροφορίες για την περιοχή. Tissot ρολόγια και μηχανές Olympus διαθέτουν ιστοσελίδες που σας επιτρέπουν να εμπειρία εικονικά προϊόντα. Και Lego έχει ένα μεγάλο σημείο πώλησης της οθόνης που σας επιτρέπει παιδιά ουσιαστικά παίζει με το παιχνίδι μέσα στο κουτί που κρατάτε. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά AR να βιώσουν αυτή την τεχνολογία σε μια ελαφρώς πιο βαθιά, σε πρώτο πρόσωπο άποψη.

Στο μέλλον, AR γυαλιά θα προβολή εικόνων πάνω τους φακούς που χρησιμοποιούν στοιχεία που είναι ιδιαίτερα εμφανής. PMC σας θα εμφανίσει πληροφορίες για τα γυαλιά σας σαν ένα heads-up οθόνη (HUD), για παράδειγμα, με σύμβολα που προβλέπεται κατά μήκος της περιφέρειας. Κοιτάξτε σε ένα σύμβολο και να πω κάτι, και PMC σας θα λειτουργεί με τις μεταδίδονται μήνυμα. PMC σας θα κάνει επίσης μια μεγάλη εργασία της ελαχιστοποίησης η εμφάνιση των πληροφοριών, περιορίζοντάς την μόνο σε ό, τι πρέπει να ξέρετε τώρα.

6. Κοινωνική δικτύωσηΚοινωνική δικτύωση όπως υπάρχει σήμερα στο Facebook και το Twitter απαιτεί από τους χρήστες να κάνουν επιπλέον εργασία για την εξαγωγή αξίας. Πρέπει να διαχειριστεί επιμελώς κοινότητά μας των φίλων και οπαδών, των ζιζανίων και μέσω όλων των tweets και θέσεων για εκείνους που κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Στο μέλλον, η διαχείριση του δικτύου μας θα είναι δυναμική και αυτοματοποιημένη? Το σύστημα θα κάνει και να σπάσει τις συνδέσεις για να εξασφαλιστεί η μέγιστη τιμή. Δεδομένου ότι οι ενημερώσεις είναι αποσπασμένοι, για παράδειγμα, μόνο όσα έχουν να κάνουν σας την παρούσα στιγμή θα το κάνουν μέσω του φίλτρου να PMC σας.

Η κοινωνική δικτύωση μπορεί επίσης να γίνει πιο ολοκληρωμένη με τις άλλες συνιστώσες της ψηφιακής ζωής μας, όπως μας ημερολόγια, βιβλία διευθύνσεων και GPS. Κατά τη μετάβαση σε μια προγραμματισμένη συνάντηση με κάποιον, μπορεί να παρουσιάζονται με τις πρόσφατες και σχετικές δημοσιεύσεις που γίνονται πρόσωπο στο Facebook για να βοηθήσουν στην προετοιμασία για τη μικρή συζήτηση.


7. CAD, 3D Printing & Προσαρμοσμένα Προϊόντα

Computer-aided design (CAD) τα προϊόντα είναι δημοφιλείς μεταξύ των σχεδιαστών μηχανικών, και τους φοιτητές για τη δημιουργία 3D σχεδιασμό των προϊόντων της. Όμως, το λογισμικό είναι συχνά πολύ προχωρημένο για το μέσο καταναλωτή να σχεδιάσει τη δική του προϊόντα.

Στο μέλλον, όμως, CAD θα επιτρέψει ο μέσος καταναλωτής να σχεδιάσουν τα δικά σας προσαρμοσμένα προϊόντα του, που είναι τόσο κατασκευάσιμος και οικονομικά προσιτή. Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει απλό λογισμικό να συνδυάσει προκαθορισμένες, ρυθμιστεί τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Θα είναι σε θέση να προσαρμόσετε περαιτέρω με την προσθήκη τη δική ουρανίσκο χρώμα, τις εικόνες τους, τα σχήματα, ακόμα και εξατομικευμένες μεγέθους.

3D Printing (3DP), όπως και ότι από Διάσταση, είναι μια άλλη καταπληκτική τεχνολογία που θα λάβουν ένα μοντέλο 3D CAD και "εκτύπωση" στρώματα του υλικού, το ένα πάνω από το προηγούμενο, για να παράγουν ένα πραγματικό φυσικό μοντέλο. Μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα, ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να γίνουν από την παραδοσιακή κατασκευή. Το μειονέκτημα είναι ότι σήμερα η διαδικασία είναι αργή, δαπανηρή, και συχνά δεν παράγει εξαρτήματα αρκετά ισχυρή για την πραγματική χρήση κόσμο. Η τεχνολογία στον τομέα αυτό προοδεύει συνεχώς, και στο μέλλον, θα είναι σε θέση να παράγει ισχυρή μέρη γρήγορα και φτηνά.

3D εκτύπωσης σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον είναι συχνά αναφέρεται ως «πρόσθετης παραγωγής." Δεδομένου ότι τα προϊόντα ταξινομούνται σε απευθείας σύνδεση, ευέλικτο σταθμούς παραγωγής ελέγχεται από τα ρομπότ θα μάθουν γρήγορα και οικονομικά μανιβέλα από παραγγελία κατασκευάζονται τα προϊόντα. Το ρομπότ θα ελέγχεται από το λογισμικό διαδικασία η οποία θα ενσωματωθεί με τις μελλοντικές CAD.

Συνδεδεμένοι έθιμο προϊόντα κερδίζουν σιγά-σιγά δημοτικότητα. Μπορείτε να πάτε σε NIKEiD και να σχεδιάσετε το δικό σας προσαρμοσμένο παπούτσια Nike. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι ακριβό και θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε σας. Άλλες ιστοσελίδες όπως ShapeWays και Ponoko είναι χρήσιμο για πολλούς DIYers. Η έφεση μαζική αγορά των περιοχών αυτών, όπως θα αυξηθεί στο μέλλον (όταν συνδυάζεται με το απλούστερο, CAD που περιγράφεται πιο πάνω) με γρήγορο, ευέλικτο και χαμηλού κόστους παραγωγής.


8. αυτόνομη Αυτοκίνητα

Τα σημερινά αυτοκίνητα γεμάτα με μια ποικιλία βοηθημάτων υποστήριξης οδηγού. Μπορείτε να πάρετε περισσότερες οποιοδήποτε αυτοκίνητο σήμερα με το GPS, αλλά οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πολυτελείας, όπως η Audi, BMW, Mercedes και η Volvo προσφέρει ένα πάρα πολύ περισσότερο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν πλέον ενεργό cruise control, αλλαγή λωρίδας προειδοποίηση / επέμβασης, πληροφορίες κίνησης και τυφλή προειδοποιητικό σημείο. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν ακόμη τροχοπέδη για την δική τους για να μην χτυπήσει ένα εμπόδιο ή πεζών μπροστά από το όχημα.

Πριν από μερικά χρόνια, έτρεξε DARPA Grand Challenge του, στο οποίο οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε αγώνα πλήρως αυτόνομα τα αυτοκίνητα που τους οδηγούσε. Ήταν δοκιμαστεί σε off-road, αυτοκινητόδρομο και αστικές περιοχές. Μερικές από αυτές των ανταγωνιστών αργότερα πήγε να εργαστεί για την αυτόνομη προσπάθειες όχημα της Google.

Στο μέλλον, θα έχουμε αυτόνομη αυτοκίνητα, όπου ο έλεγχος οδηγός θα είναι προαιρετική. Ακόμα κι αν η σκέψη μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, τα αυτοκίνητα θα είναι ασφαλέστερο από οποιοδήποτε αυτοκίνητο που θα τον εαυτό σας πιλότου. Θα αξιολογεί συνεχώς το τρέχον περιβάλλον τους με πολλαπλούς αισθητήρες - και ποτέ δεν θα πάρετε αποσπούν την προσοχή από τα μηνύματα κειμένου.

Θα είναι πολύπλοκη για να λειτουργήσει; Καθόλου. PMC σας θα λειτουργήσει ως διεπαφή χρήστη σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων το αυτοκίνητό σας. Θα γνωρίζουν το πρόγραμμά σας και το βιβλίο διευθύνσεων, έτσι ώστε όταν μπει σε ένα αυτοκίνητο ώρα σας πριν από ένα ραντεβού, το GPS του αυτοκινήτου θα εμφανίσει αμέσως την διεύθυνση προορισμού και ώρα άφιξης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε, "Πάμε!"


To κείμενο ειναι μεταφρασμένο απο τα αγγλικα οπότε ζητάμε την κατανόηση σας για τυχον ανορθογραφιες η ασάφιες



Σου Άρεσε? Κανε Like!!


0 σχόλια:

Comments
0 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

Share us

 
Design by Design 13 | Coding By Gr Sof | Bloggerized by Lasantha